Alice Neel, schilder van de ziel

Alice Neel, schilder van de ziel

05 november 2016 t/m 12 februari 2017

ALICE NEEL

SCHILDER VAN DE ZIEL

De Amerikaanse kunstenaar Alice Neel (1900-1984) is vooral een schilder van portretten of zoals ze het zelf noemde een ‘verzamelaar van zielen’. Ze schilderde de mensen in haar omgeving. Neel wordt inmiddels door kenners gezien als een van de meest belangrijke portretschilders van de twintigste eeuw en is een inspiratiebron voor hedendaagse kunstenaars als oa Marlene Dumas. Zij is in ons land nog nauwelijks bekend. Het Gemeentemuseum brengt hier met dit eerste grote overzicht in Nederland graag verandering in.

 

22 januari 2017 – 12:30 t/m 13:15 €5,00

LEZING OP ZONDAG: ALICE NEEL

Kom zondag 22 januari meer te weten over Alice Neel en haar indrukwekkend intieme oeuvre.

Kom deze zondag tijdens de lezing meer te weten over Alice Neel. Neel is bovenal een schilder van portretten, of zoals ze het zelf noemde ‘a collector of souls’. Zowel minnaars, echtgenoten, haar kinderen en buren als bekende namen uit de kunstscène zoals Andy Warhol, Robert Smithson en Frank O’Hara zijn haar onderwerp. De schilderstijl die zij hanteert, legt niet alleen uiterlijkheden vast, maar ook hun onzekerheden, ijdelheid en stemming. Het zijn als het ware ‘geschilderde waarheden’; zulke waarachtige weergaven van persoonlijkheden dat hun aanwezigheid voelbaar wordt gemaakt. Kaartjes voor de lezing zijn in de voorverkoop en op de dag zelf verkrijgbaar bij de kassa van het museum.

Tijd: 12.30 – 13.15 uur
Kosten: €5,- p.p. excl. museumentree. Kaartjes zijn in de voorverkoop en op de dag zelf verkrijgbaar bij de kassa van het museum.
Spreker: Wendy Fossen