Inschrijven

Beeldhouwers en schilders zijn op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag welkom om onder deskundige begeleiding aan het werk te gaan. Beeldhouwen in hout, steen en boetseren. Schilderen in olie-, acryl- of aquarelverf, het kan en mag allemaal. Houd de website, nieuwsbrief en FB in de gaten voor diverse workshops die apart georganiseerd worden.

Beeldhouw- en schildercursussen

Al jaren heb ik leservaring; met vakstudenten, volwassenen en kinderen. Kinderen geef ik les op scholen en in het Koorenhuis, volwassenen in mijn eigen atelier. In de praktijk heb ik gemerkt dat de volwassenen graag individueel willen werken en hierdoor is het ‘open atelier’ ontstaan, waarin iedereen zijn eigen proces kan volgen. Ik bezit de kwaliteit om iedereen te helpen, zo nodig te sturen en te stimuleren.

Niveau

Ben je beginnend amateur en wil je een opdracht krijgen om op weg geholpen te worden, of wil je verschillende technieken uitproberen om uit te zoeken wat het best bij je past? Ben je gevorderd en wil je juist nieuwe technieken leren en de ruimte krijgen om zelfstandig te werken, maar wil je ook gestimuleerd worden tot het verdiepen van je mogelijkheden?

Atelier Mooi Werk

Het inspirerende atelier in de Bussumsestraat is zo groot dat iedereen zijn eigen pad kan volgen en er door meerdere mensen aan verschillende technieken tegelijkertijd gewerkt kan worden. Bij het atelier is een koffiekamer, waar een uitgebreide sortering aan kunstboeken is. Beeldhouwen: verschillende soorten steen (van zacht tot hard!), hout, gips en klei (er is een keramiekoven). Schilderen: aquarel, acryl- en olieverf, gemengde techniek (linosneden, monoprint, collages).

Cursus data & tijden

De cursussen starten in de 2e week van september en de 2e week van januari, allen zijn 12 lessen. Maandag- dinsdag- en woensdagavond van 19.30-22.00 uur, woensdag- en vrijdagochtend van 9.30-12.00 uur, vrijdagmiddag van 12.30-15.00 uur. Kosten voor 12 lessen: €220, incl BTW. Minimaal 5, maximaal 12 leerlingen. Materialen zijn inbegrepen bij het cursusgeld (verf, penselen, gereedschap). Schildersdoek (lino, papier) of steen, hout en klei zijn voor eigen rekening. Niveau: zowel beginners als gevorderden. Meerdere keren per jaar verzorg ik workshopdagen zodat er een hele dag, zonder tijdsdruk, gewerkt kan worden. Deze dagen zijn uiteraard verzorgd met heerlijke lunches en borrel toe.