Foto reportage Noord-Frankrijk 2022, zomer 2023 geannuleerd vanwege verhuizing

Na twee verstilde zomers eindelijk weer op pad naar Cesse!

 

Het uitgestelde lustrum van 2020 kon plaatsvinden! Om na twee zomers de buitentent weer op te zetten, de schaduwdoeken te monteren, atelier in orde te maken voor de nieuwe groep, boodschappen te doen, was een feest! Met een overvolle auto met superkok Joeke en voor het eerst de hond Sjors vertrokken we vol ideeen en energie. Hoe jammer en verdrietig dat op de dag van aankomst 2 deelnemers zich moesten afmelden door Corona……zo super vervelend!!! Het is ons gelukt om dagelijks met video calls hun toch redelijk deelgenoot te maken van de week beeldhouwen en schilderen.

Er werd geaquarelleerd, gemengde technieken gemaakt met linodruk, gebeeldhouwd in steen. Het inspirerende van deze weken is het beoefenen van de diverse technieken en de uitwisseling onderling. Iedereen vond een plek in de schaduw wat hard nodig was, want de temperatuur liep behoorlijk op. De ochtend starten met een duik in ‘La Meuse’ was zo verfrissend om mee te beginnen! Ochtend en middag werd er hard gewerkt en wat werden we tussendoor verwend door Joeke! Iedere dag een verassing, warm brood en zelf gemaakte granola voor ontbijt, de lunch en het diner.

13 juillet was er een heus dorpsfeest, de supermaan en 14 juillet begonnen we de dag op de brocante. En zoals ieder jaar weer, als je eenmaal over de helft van de week bent…..gaat het snel! Vrijdag hebben we de dag afgesloten door al het werk aan elkaar te presenteren en toelichting gegeven op de voortgang van de creaties in de week.

Kortom, ik kan nog wel even doorschrijven, het was een heerlijke, gelijkgestemde, warme, inspirerende, energieke en ontspannende week!