Foto reportage Beeldhouwen en Schilderen in Cesse, Noord-Frankrijk 2019

Beeldhouwen en schilderen in Noord-Frankrijk, zomer 2019

Voor het vierde jaar ben ik voor een week naar Noord-Frankrijk vertrokken om te beeldhouwen en schilderen met 8 cursisten. Gelukkig precies een week voordat de enorme hitte het bijna onmogelijk gemaakt zou hebben om buiten te werken!
‘En route’ met kokkin en een auto volgeladen, op tijd om het atelier en huis klaar voor ontvangst te maken. Dit jaar was er een enorme diversiteit aan technieken die iedereen beoefend heeft; beeldhouwen in steen en hout, linosnedes, aquarelleren, olie- en acrylverf en iedere cursist heeft model gezeten voor portrettekeningen. Super geanimeerd, geconcentreerd en ge├»nspireerd door de mooie omgeving en goeie sfeer, iedereen heeft fantastisch kunnen werken. Bij aanvang van de cursusweek hebben we eerst de brocante voor 14 juillet afgestruind, het franse buitenleven had ons meteen omarmd.
Zoals ieder jaar waren het lange werkdagen die onderbroken werden door een heerlijke lunch, dagelijks tot bijna 19 uur, om daarna aan de borrel en het goed verzorgde diner te gaan. Iedere maaltijd omringd met veel fruit en groente, wat wensten we nog meer? 
Niet te geloven, volgend jaar zal het eerste lustrum van deze zonovergoten weken in Noord-Frankrijk zijn, weer een reden om iets te vieren!