Portret en model, 2 x 5 lessen, januari – juni 2021

2 x 5 Lessen portret en model

Let op, data worden aangepast ivm Corona maatregelen. Het atelier is sowieso t/m 10 febr gesloten!

Zoek de verbeelding, les 1 – 5

In de eerste lessencyclus gaan we op zoek naar de ontwikkeling van je eigen creativiteit, fantasie en verbeelding. Gebruik makend van modelstudies die er gemaakt worden in de eerste 3 lessen, (korte schetsen op klein en groot formaat van zittend, staand en liggend model) worden in de 4de les de tekeningen gebruikt om dmv knippen en rangschikken tot collage’s te komen die als uitgangspunt dienen voor een groot ‘meesterwerk’. Compositie, kleur- en materiaalgebruik zullen extra aandacht krijgen. De laatste les schilder je jouw verhaal, jouw verbeelding op groot formaat. Dit avontuur wordt professioneel en inspirerend gegeven door Siebrand Weitenberg.

 

Zoals Rembrandt en Caravaggio, les 6 – 10

In de tweede lessencyclus staat het naaktmodel centraal. De twee grote schilders zullen de leidraad zijn in deze cyclus. Rembrandt en Caravaggio waren de schilders van het clair obscuur en de dramatiek. Rembrandt als geweldige verhalenverteller en een virtuoos met kwast en verf, een meester in het spel van donker en licht. Hij heeft veel naar Caravaggio gekeken, een virtuoos en kleurrijk schilder, zowel in zijn werk als in zijn privéleven.

In de lessen ligt de uitdaging om al schetsend en schilderend van het naakt, zich te verdiepen in de manier van schilderen van deze grootheden. Uiteraard zal er uitgebreid verdieping, uitleg en verslag gedaan worden van het werk van beide schilders.

Ook deze lessen worden gegeven door Siebrand Weitenberg.

De vaste back-up van Siebrand zal Saskia van Dijk zijn. Zij zijn collega-schilderdocent op de Stadsacademie en kunnen lezen en schrijven met elkaar.  2 Van de 10 lessen worden sowieso door Saskia gegeven.

 

  • Het is niet nodig om ervaring te hebben, de begeleiding is op ieder niveau toegespitst, wat eveneens betekent dat je gerust mag aangeven wat je graag extra zou willen leren.
  • Het is niet verplicht beide cyclussen te volgen, al wordt het wel sterk aangeraden. De tweede cursus is een vervolg op de eerste.
  • Uiteraard is er iedere les een model aanwezig. De prijs is inclusief alle materialen (papier, tekenmaterialen, verf etc) en modelkosten. Zorg ervoor om ruim op tijd te zijn, want het model start om 10 uur en het is fijn van te voren een lekkere plek te zoeken, koffie vooraf te drinken en de les door te spreken.

 

Lestijd: 10.00-12.30, inloop vanaf 9.40

Prijs: €175 voor 5 lessen (inclusief model en alle materialen)

Data van de eerste 5 lessen:

23 januari

6 en 20 februari

6 en 20 maart

Data van de tweede 5 lessen:

3 en 17 april

15 en 29 mei

12 juni

Aanmelden 2 x 5 lessen portret en model, januari - juni 2021

Voor het aanmelden voor de workshops vragen we je om het formulier in te vullen. We gaan er 10 inspirerende workshops van maken!
    Zaterdagochtend van 10.00 - 12.30 uur. Kosten voor eerste cyclus (les 1 t/m 5) €175 Kosten voor tweede cyclus (les 6 t/m 10) €175 De lessen kunnen niet los geboekt worden wegens de samenhangende inhoud. Inclusief model en al het materiaal.